Taze Barbunyali Pilav By: hafizvuslat Date: 12 Ekim 2009, 12:33:57

Malzemeler :
1 ölçü pirinç
1,5 ölçü sýcak su
1 ölçü haþlanmýþ iç barbunya
Tereyaðý
Sývý yað
Tuz
Hazýrlanýþý:
Önce pirinci ayýklayýp yýkayýn, süzün ve büyük bir kaba alýn. Üzerine 1 tatlý kaþýðý kadar tuz serpin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyip pirinci ýslatýn. Pirinçler yeterince bekledikten sonra teflon tencereye az miktarda sývý yað koyun. Pirinçleri süzüp tekrar yýkayýn. Suyu iyice aktýktan sonra tenceredeki kýzgýn yaðýn üzerine ekleyin ve pirinçler hafif þeffaflaþana kadar kavurun. Kavrulan pirincin üzerine haþlanan barbunyayý ekleyin. Üzerine kaynayan suyu ve tuzu ekleyip hafif karýþtýrýn. En kýsýk ayarda piþirin. Pilav piþince küçük bir tavada bir miktar tereyaðýný eritin, pilavýn üzerine gezdirin.Pilavý narince karýþtýrýp bir miktar demlenmeye býrakýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net