Sebzeli Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 18:34:28

Malzemeler :
2 su bardaðý pirinç
1 su bardaðý kadar iç bezelye
1 adet havuç
1 küçük kutu konserve mýsýr
Tereyaðý
Tuz
Hazýrlanýþý:
Öncelikle 2 su bardaðý pirinci sýcak suda en az 1 - 2 saat öncesinden ýslatýn. Eðer taze bezelye kullanacaksanýz; bezelyeyi ayýklayýp yýkayýn. Soyulmuþ havuçla beraber, havucu doðramadan bir tencerede haþlayýn. Ama hazýr tam da mevsimiyken taze bezelye kullanmanýzý öneririz. Az zeytinyaðýnda yýkanýp süzülen ýslanmýþ pirinçleri kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine kaynar su ekleyin. Su ölçüsünü genelde 1 ölçü pirince 1, 5 ölçü su olarak kullanýn. Suyu ekledikten sonra tuzunu, haþlanan bezelyeyi ve bezelyelerin içinden çýkarýp küp küp doðradýðýnýz havucu ve mýsýrý da ekleyin. Eðer konserve bezelye kullanacaksanýz mýsýrla beraber direk haþlamadan ekleyin. Pilav suyunu çekince altýný kapatýn. Küçük bir tavada tereyaðýný kýzdýrýp pilavýn üzerine dökün ve pilavý narin bir þekilde ezmeden karýþtýrýp demlenmeye býrakýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net