Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 18:29:10

Malzemeler :
• Pilavlýk Pirinç 1 kg.
• Tuz
• Et veya tavuk suyu
• Margarin
Hazýrlanýþý:
Pirinci ayýklayýn. Bir kaba koyup, üzerine 4-5 parmak aþacak kadar ýlýk tuzlu su koyýýn. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Niþastasýný atmasý için birkaç kez yýkayýp süzün. Et veya tavýýk suyunu bir taþým kaynatýn. Tuzunu kontrol edin.
Margarini bir tencerede eritin. Yað kýzýnca içine süzülmüþ pirinci atýp orta ateþte 4-5 dakika karýþtýrarak kavurun. Kavrýzlmuþ pirince sýcak et suyunu ilave edip karýþtýrýn. Harli ateþte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar piþirin. Ateþi kýsýp, tencerenin kapaðýný sýkýca kapatýn. Pilavý kýsýk ateþte istenilen diriliðe göre 10 dakika piþirin. Ateþten alýn.
Pilavý demlendirmek için tencerenin kapaðýný açýp aðzýna yaðlý kaðýt koyun ve kapaðý kaðýdýn üzerine kapatýn. Pilavý bu þekilde yaklaþýk 20 dakika dinlendirin. Bir kez kanþtýrarak servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net