Pilavlar
Pages: 1
Perde Pilav -2- By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 18:27:50




Malzemeler :  

• Keklik eti
• Pirinç
• Tereyaðý
• Yedi türlü baharat
• Tuz ve karabiber
• Badem, yoðurt, un
• Sývýyað yumurta  


Hazýrlanýþý:

Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavý piþirilir.

Yoðurt, yumurta, un, sývý yag kullanarak kulak memesi yumusaklýgýnda hamur yoðrulur, tencerenin tamamý tereyagý ile yaglanýr, badem ile süslenir, açýlan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanýlýr.

Yufka ile tencerenin agzý kapatýlýr. Üzeri tereyaðý ile yaglanýr, 30-45 dakika fýrýnda piþirilir. Daha sonra servis yapýlýr.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan