Pilavlar
Pages: 1
Meyhane Pilavi By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 18:09:06







Malzemeler :  

1/2 kg. Bulgur
2 çorba kaþýðý Margarin
3 bardak Et suyu (veya su)
2 adet Soðan
2 adet Domates
1/2 demet Maydanoz
Tuz
 

Hazýrlanýþý:

Bir tencereye sade yað ve margarin koyun. Çok küçük kýyýlmýþ soðan ilave edip pembeleþinceye kadar kavurun. Sonra ayýklanmýþ, yýkanmýþ, süzülmüþ bulgur katýlýp 8 - 10 dakika daha kavurun. Üzerine kabuklarý çýkmýþ ay gibi doðranmýþ domates, et suyu ve tuz koyup karýþtýrýp kapaðýný kapayýn ve piþmeye býrakýn. Kýsýk ateþte suyunu çekinceye kadar piþirin. Üzerine kýyýlmýþ maydanozu serpip dinlendirdikten sonra servis edin.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan