Pilavlar
Pages: 1
Mercimekli Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 18:06:10






Malzemeler :  

• 500 gr. mercimek,
• 500 gr. bulgur,
• 2 yemek kaþýðý domates salçasý ve biber salçasý
• Yarým yemek kaþýðý tuz,
• 1 yemek kaþýðý kýrmýzýbiber,
• Yarým su bardaðý zeytinyaðý,
• 2 lt. su.  


Hazýrlanýþý:

Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yýkanýr. Kaynamakta olan suya atýlýp 15 dakika kaynatýlýr. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karýþtýra karýþtýra piþirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatýlýr. Ayrý bir tavada zeytinyaðý yakýlýr. Ayrýca piþmiþ pilava iki yemek kaþýðý kýrmýzý biber serpilip, yakýlmýþ zeytinyaðý sýcak sýcak dökülüp karýþtýrýlýr. Turþu, ayran, salata ile servis yapýlýr.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan