Ic Baklali Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 17:37:44

Malzemeler :
1 su bardaðý iç bakla
1,5 su bardaðý pirinç
3 taze soðanýn yapraklarý
4-5 sap dereotu
4 yemek kaþýðý zeytinyaðý
2 su bardaðý etsuyu
1 adet kesmeþeker
4-5 damla limon suyu
tuz
karabiber
Hazýrlanýþý:
Bu pilavý taze içbakla ile de kabuklu kurutulmuþ iç bakla ile de hazýrlayabilirsiniz. Öncelikle baklalarý suda haþlýyoruz. Baklalarýnýz kuru ise akþamdan soðuk suda ýslatarak ardýndan daha uzun süre haþlamanýz gerekecektir. Ben taze iken haþlanýp derin dondurucuda dondurulmuþ bakla ile hazýrladým. Taze yada dondurulmuþ bakla ile hazýrlamanýzý tavsiye ediyorum. Baklalarý pilav tenceresine alýp 4 yemek kaþýðý zeytinyaðýnda ince ince kýydýðýmýz taze soðan yapraklarý ile soteliyoruz. Ardýndan tuzlu sýcak suda ýslatýp 1-2 saat beklettiðimiz pirinçleri ,suyunu süzerek baklalara ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz. Son olarak kýyýlmýþ dere otunu ,etsuyunu ,kesmeþekeri ,tuz ve karabiberi de ekleyerek kapaðýný kapatýp suyunu çekene kadar piþirdikten sonra ocaktan alýyoruz. 4-5 damla limon suyunu pilavýn üzerine damlattýktan sonra ,pilavýn üzerine kaðýt havlu örterek ,tencerenin kapaðýný kapatýp yarým saat kadar dinlendiriyoruz. Tenceredeki pilavý karýþtýrýp servis tabaklarýna alýyoruz ve dereotuyla süsleyerek servis yapýyoruz. Afiyet olsun..
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net