Hindili Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 17:34:43

Malzemeler :
• 1 küçük hindi
• 1 kg pirinç
• 200 gr tereyaðý
• 2 orta boy soðan
• 2 yemek kaþýðý domates salçasý
• 1 kahve fincaný kuþüzümü
• 1/2 bardak helva fýstýðý
• Tuz- karabiber- tarçýn- bahar
• 1/2 demet dereotu
Hazýrlanýþý:
1. Temizleyip yýkadýðýnýz hindinin bacaklarýný bir iple baðladýktan sonra, 50 gr yaðýn içinde çevire çevire pembe renkte kýzartýn. Ayýklanmýþ ve yýkanmýþ soðanlarý dörde bölüp içine atýn. Soðanlar da sararýnca, domates salçasý ve yeterince sýcak su ve tuz katarak piþirin.
2. Pirinci sýcak suda bekletip suyunu süzdürün ve kalan yaðýn içinde fýstýkla beraber 10 dk kavurun. Tuz ve 1,5 lt sýcak su, yýkanmýþ kuþüzümü, fýndýk büyüklüðünde doðranmýþ hindinin katýsý ve ciðeriyle tuz ve baharat katýp suyunu çekinceye dek piþirin; yarým saat demlendirin. Kýyýlmýþ dereotu serpin.
3. Büyük bir servis tabaðýna veya tepsiye önce pilavý boþaltýn. Hindinin kemiklerini çýkartýn ve irice parçalara bölerek pilavýn ortasýna yerleþtirin. Ya da hindiyi bütün olarak ortasýna koyup servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net