Hamsili Pilav By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 17:32:16

Malzemeler :
• 50 gr dolma fýstýðý
• 50 gr tereyaðý
• 2 adet soðan
• 50 gr kuþ üzümü
• 2 yemek kaþýðý kýyýlmýþ maydanoz
• Yeni bahar
• Kýrmýzý pul biber
• 300 gr pirinç ( 2 ölçü )
• 750 gr hamsi
• Tuz.
Hazýrlanýþý:
Tavada tereyaðýnda fýstýklarý kavurun ve içine mikserde kýydýðýnýz soðanlarý katýp iþlemine devam edin. Soðanlar kavrulunca ocaktan alýn. Yýkadýðýnýz üzümleri, yeni bahar, tuz, pul biber ve maydanozu bir kapta karýþtýrýp içine yýkayýp süzdüðünüz pirinci, soðanla fýstýðý da ekleyin.
Temizlediðiniz hamsilerin bir kýsmýný yaðladýðýnýz tencerenin dibine ve kenarlarýna düzgün bir þekilde yerleþtirin.(hamsileri kaðýt havlu ile kaymamasý için kurulayýn.).
Hazýrladýðýnýz harcý hamsilerin üzerine dökün. 2 bardak su ekleyin ve hamsilerin kalanýný tencerenin en üstüne koyun 40 dakika kadar piþirin.
Ynt: Hamsili Pilav By: selsebil Date: 11 Ekim 2009, 17:37:25
Memleket yemeði fakat çok da aram yok maalesef ama yapmayý denicem kendim için olmasa da bu lezzeti hiç tatmayanlar için yaparýz
Paylaþým için teþekkürler... +rep