Bakanlıktan aileye e-terapi By: halim Date: 21 Ekim 2015, 16:55:55
Bakanlıktan aileye e-terapi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile Eğitimi Programları kapsamında verdiği eğitimleri sanal ortama taşıdı: “Dırdır, kıskançlık, patronluk taslama, mutlu evliliği tehlikeye sokar...”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, internet sitesi üzerinden “aile eğitim ve iletişimi, iktisat, medya, sağlık, evlilik öncesi eğitim” gibi konularda eğitim vermeye başladı. Şu ana kadar 3 bin 500 kişiye ulaşan eğitimlerde, evliliklerdeki çatışmaların depresyon, anksiyete bozuklukları, madde kullanımı, cinsel problemler ve çeşitli fiziksel rahatsızlıklar gibi sorunlara neden olabileceği belirtildi. Eğitimlerde ayrıca mutlu evliliği tehlikeye sokan etkenler de sıralandı. Buna göre mutlu evlilik için şu etkenler tehlikeli: “Kıskançlık, sadakatsizlik, alınganlık, bencillik, yerme, dırdır, patronluk taslama, başatlık, sürekli eleştiri, sürekli suçlama, sürekli talep etme, isim takma, kin duyma, şiddet içeren davranışlar, küfrederek konuşma, kabalık, surat asma, sitemkârlık, hor görme.”
habertürk
Ynt: Bakanlıktan aileye e-terapi By: ceren Date: 21 Ekim 2015, 18:03:58
Esselamu aleykum.Şimdi ki devirde ailelerin,eşlerin birbirini hırpalamasındaki en büyük sebeblerdir bunlar.Yapılan bu hizmet ile ailelere danışmanlık sağlanıp,yuvaların kurtulması sağlanır.Rabbim bu hizmetin ger yerde ve hayırlı bir şekilde devam etmesini nasip etsin inşallah..