Domates Pilavi -2- By: hafizvuslat Date: 11 Ekim 2009, 17:07:39

Malzemeler :
1 kg. Pilavlýk pirinç
800 ml. Et suyu veya tavuk suyu
300 gr. Margarin
Soðan (ince kýyýlmýþ)
600 gr. Rendelenmiþ domates
Tuz
Hazýrlanýþý:
Pirinci ayýklayýn. Bir kaba koyup üzerine 4-5 parmak aþacak kadar ýlýk tuzlu su ilave edin. Pirinci bu suda 1 saat dinlendirin. Niþastasýný atmasý için pirinçleri birkaç kez yýkayýp süzün. Et veya tavuk suyunu bir taþým kaynatýn. Tuzunu ve karabiberini kontrol edin. Margarinin 50 gramýný bir tencerede eritin. Yað kýzýnca soðanlarý atýp, pembeleþinceye kadar kavurun. Rendelenmiþ domatesleri ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayýn. Kaynar et suyunu katarak iyice karýþtýrýn ve bir taþým kaynatýn. Ýnce bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün. 4. domatesli et suyunu bir kez daha kaynatýn. Pirinçleri ilave edip karýþtýrýn. Harlý ateþte pirinçler suyunu biraz çekip göz göz oluncaya kadar piþirin. Kalan margarini bir kapta eritin. Pilavýn üzerine gezdirin. Ateþi kýsýp, tencerenin kapaðýný sýkýca kapatýn. Pilavý kýsýk ateþte istenilen diriliðe göre 10 dakika piþirin. Ateþten alýn. Yað kýzýnca tencereye pirinci katýn, karýþtýrýn ve kapaðýný kapatýn. Ateþi kýsýp pilavý yaklaþýk 15 dakika pirinçler iyice suyunu çekinceye kadar piþirin. Ateþten alýn. Pilavý demlendirmek için tencerenin kapaðýný açýp aðzýna yaðlý kaðýt koyun ve kapaðý kaðýdýn üzerine kapatýn. Pilavý bu þekilde yaklaþýk 20 dakika dinlendirin. Bir kez karýþtýrarak servis yapýn
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net