Biberli Pilav By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 18:05:30

Malzemeler :
• 2 adet kýrmýzý biber
• 2 çorba kaþýðý sývý yað
• 1 adet soðan
• 2 diþ sarmýsak
• 1 tatlý kaþýðý safran
• 2 su bardaðý pirinç
• 2 su bardaðý tavuk suyu
• 25 gr. tereyaðý
• 3 adet taze soðan
• Tuz, karabiber
Hazýrlanýþý:
Pirinci tuzlu sýcak suda yarým saat bekletin.
Bir tencerede yaðý kýzdýrýn, ince kýyýlmýþ soðan ve sarmýsaðý koyup, 1 dakika kavurun. Çekirdekleri çýkarýlýp küp þeklinde doðranmýþ kýrmýzý biberi ilave edip kavurmaya 1 dakika daha devam edin.
1 su bardaðý suyu kaynatýn, safraný ekleyip 5 dakika beklettikten sonra süzün. Bir tencerede tereyaðýný eritin, safranlý suyu ve tavuk suyunu ekleyip kaynatýn. Tuzlu sýcak suda beklettiðiniz pirinci süzüp, tencereye ilave edin. 5 dakika harlý, 20 dakika kýsýk ateþte piþirin.
Taze soðanlarýn yeþil yapraklarýný çok ince kýyýn. Pilavýn üzerine kavurduðunuz kýrmýz biber ve taze soðaný koyun. Biraz beklettikten sonra karýþtýrýp, servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net