Pilavlar
Pages: 1
Ankara Tava By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 17:50:02




Malzemeler :  

• 1.5 kg. kol tarafýndan koyun eti
• 9 su bardaðý su
• 1 orta boy soðan
• 4.5 su bardaðý pirinç
• 4 diþ sarmýsak
• 10 adet tane karabiber
• 4 çorba kaþýðý tereyaðý
• 1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
• Tuz, karabiber  


Hazýrlanýþý:

Pirinci ayýkladýktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yýkayýn. Tuzlu sýcak suda yarým saat bekletin, süzün.

Eti 8 eþit parçaya bölün. Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüðünüz soðanlarý, soyulmuþ bütün sarmýsaklarý, tane karabiberleri ve 9 su bardaðý suyu ilave edip kaynatýn. Kaynamaya baþladýðýnda üzerinde oluþan köpükleri bir kaþýkla alýn, aðzýný kapatarak kýsýk ateþte et yumuþayana kadar haþlayýn. Etin suyunu süzüp ayrý bir kaba alýn.

Derin bir fýrýn kabýna ýslatýlmýþ pirinci yayýn. Bir tencerede tereyaðý ve zeytinyaðýný kýzdýrýn, 6 su bardaðý et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatýn. Sýcak et suyunu pirincin üzerine dökün. Haþlanmýþ etleri pirincin üzerine yerleþtirin.

160 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda pilav suyunu çekip, etler kýzarana kadar yaklaþýk 45-50 dakika piþirin. Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alýp, pilavý karýþtýrýn. Pilavý servis tabaðýna koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapýn.  



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan