Pilavlar
Pages: 1
Ankara Pilavi By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 17:48:57





Malzemeler :  

1 paket arpa þehriye
1 su bardaðý sývý yað
2 kaþýk salça
Tuz, karabiber, pul biberi
Alabildiðince su
1 tane orta boy soðan
 

Hazýrlanýþý:

Ýlk önce soðanlar soyulur ve ince ince doðranýr soðanlar tencereye konur ve yaðý da konup kavrulur. Pembeleþtikten sonra içine 2 kaþýk salça ilave edilir ve devam edilir kavrulmaya. Sonra 1 paket arpa þehriye atýlýr. Kavrulmaya devam edilir. Daha sonra karabiberi atýlýr ve üstünü geçicek kadar suyu konur ve tuzu da atýldýktan sonra kýsýk ateþte piþirilmeye býrakýlýr. Soðukduktan sonra servise sunulur. Afiyet olsun



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan