Pazar Ekmekleri By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 17:12:17

Malzemeler :
14-15 parça için
500 gr un
1 çay kaþýðý tuz
4 çay kaþýðý kabartma tozu
2 yemek kaþýðý tereyaðý ya da margarin
300 ml soguk süt
Hazýrlanýþý:
Un, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karýþtýrýn. Margarini küçük parçalar þeklinde keserek hamura ekleyin, sütü de katýp mikserle karýþtýrarak ya da elinizle iyice yoðurarak kulak memesi kývamýnda çok sert olmayan hamur oluþturun. Çok yapýþkan bir hamur olursa biraz un ilave edin. Daha sonra hamuru 30 dakika kadar buzdolabýnda bekletin. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlak ekmek þekli verin. Üzerlerine firça yardýmý ile süt sürün ve bir kaç çizik atýn. Önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda yaklaþýk 15 dakika piþirin. Fýrýnýnýzýn içine ekmekleri piþirceðiniz zaman yarým kase su yerleþtirin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net