Patatesli Etli Ekmek By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 17:11:08

Malzemeler :
1/2 kg Patates
100 gr un
3 çorba kaþýðý margarin
1 yumurta
100 gr jambon yada füme et
1 adet soðan
kýzarmak için yað
Tuz
Tartar Sos Ýçin:
1 Adet yumurta sarýsý
biraz yað
1 adet salatalýk tursusu
Kýyýlmýþ biraz maydanoz ve dereotu
biraz krema
Tuz ve karabiber
Hazýrlanýþý:
Patatesleri soyun, bir kaç parcaya bölün ve haþlayýn. Piþen patatesleri çatalla ezin, yalnýz çok inceltmeyin. Patatesleri un, 2 yemek kaþýðý margarin, yumurta ve biraz tuz ile karýþtýrarak hamuru hazýrlayýn. Soðan ve jambonlarý ufak, ufak doðrayýn ve 1 yemek kaþýðý margarinde soteleyin. Hazýrladýðýnýz hamuru ince, açýn ve su bardaðý ile yuvarlaklar çýkartýn. Bir yuvarlaðýn içine hazýrladýðýnýz karýþýmdan koyun ve baska bir yuvarlak hamurla kapatýn. Hamur bitene kadar iþlemi tekrarlayýn ve kýzgýn yaðda kýzartýn. Tarotor sos ve salata ile servis yapýn.
Tartar Sosu: Yumurta sarýsýný tuz ile iyice çýrpýn, içine sýzdýrarak zeytin yaðýný dökün ve mayonez yapýn.(yada hazýr mayonez kullanabilirsiniz).Ýçine kýyýlmýþ maydonoz dereotu, salatalýk tursusu, krema, tuz ve karabiberi koyarak karýþtýrýn
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net