Kekler
Pages: 1
Meyveli Ekmek By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 17:02:25






Malzemeler :  

(18 adet)
2 su bardaðý un
1,5 tatlý kaþýðý kabartma tozu
Yarým tatlý kaþýðý muskat (rendelenmiþ)
250 gram yulaf ezmesi
1,5 su bardaðý esmer þeker
250 gram viþne (kurutulmuþ)
1 su bardaðý kuru kayýsý (doðranmýþ)
2 Adet yumurta
1 su bardaðý sývýyað
1 tatlý kaþýðý vanilya
2 Adet muz (olgun, ezilmiþ)
1 çay bardaðý pudra þekeri
2-3 çorba kaþýðý limon suyu ya da su
 

Hazýrlanýþý:

Bir kaba un, kabartma tozu ve muskatý eleyin. Yulaf, esmer þeker, viþne ve kayýsýlarý ilave edip karýþtýrýn ve ortasýný havuz þeklinde açýn. Yumurta, yað, vanilya ve muzu mikserle çýrpýp, unun ortasýna döküp, iyice karýþtýrýn. Hazýrladýðýnýz karýþýmý yaðlanmýþ, unlanmýþ 20x10 cm. ebatlarýnda bir kalýba dökün. Önceden ýsýtýlmýþ 180 derece fýrýnda iyice kabarana kadar yaklaþýk 1 saat piþirin. 10 dakika dinlendirip, ters çevirerek servis tabaðýna çýkartýn. Pudra þekerini 2-3 çorba kaþýðý limon suyu ile karýþtýrarak ýsýtýn. Gerekirse biraz daha limon suyu ilave edin. Hazýrladýðýnýz karýþýmý kekin üzerine gezdirerek servis yapýn. Arzu ederseniz sadece pudra þekeri serperek de servis yapabilirsiniz.
 
 
 




radyobeyan