Hamur Ýþleri
Pages: 1
Domatesli, Zeytinli Ekmek By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 16:48:49






Malzemeler :  

100 gr zeytinyaðýnda bekletilmiþ kurutulmuþ domates
1 tatlý kaþýðý tuz
100 gr çekirdeksiz halka halka doðranmýþ siyah zeytin
500 gr un
2 dal biberiye (veya 1 tatlý kaþýðý kuru biberiye)
1 küp yaþ maya (42 gr)
Arzu ederseniz kuru baharat

 
Hazýrlanýþý:

Domateslerin yaðýný süzün. Zeytinyaðýndan 2 çorba kaþýðý kadar ayýrýn. Domatesleri doðrayýn. Zeytinleri yýkayýn. Taze biberiyeyi yýkayýp kurulayýn. Bir daldaki biberiyeleri doðrayýn.
Unu büyük bir kaba alýn. Ortasýna bir çukur açýn. Çukura 150 ml ýlýk su dökün. Yaþ mayayý çukura ufalayýp çatalla karýþtýrýn. 15 dakika dinlendirin. Ardýndan tümünü karýþtýrýp 250 ml ýlýk su daha ilave edin. Hamura tuzu, domatesleri, domatesli zeytinyaðýný, zeytini ve biberiyeyi ilave edip 10 dakika yoðurun. Hamuru top haline getirip üzerine biraz un serpin. Üzerini kapatýp oda sýcaklýðýnda 30 dakika bekletin.

Fýrýný 200 dereceye ayarlayýp önceden ýsýtýn. Fýrýn tepsisine bir miktar un serpin. Hamurdan yaklaþýk 30 cm uzun ve 10 cm kalýn) 2 ekmek þekillendirin. Üzerlerine çok az su serpin ve her birine yarýmþar dal biberiye ve diðer kuru baharatlardan serpin.
Ekmekleri 200 dereceye ayarlý fýrýnda 30 dakika kadar piþirin. Fýrýndan aldýktan sonra soðumasýný bekleyin.

 



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan