Hamur Ýþleri
Pages: 1
Domates Soslu Pizza By: hafizvuslat Date: 10 Ekim 2009, 16:47:31






Malzemeler :  

Pizza Hamuru Ýçin:

1 çay kaþýðý toz þeker
15 gr kuru toz maya
1/2 çay kaþýðý tuz
3 çorba kaþýðý zeytinyaðý
625 gr. un
Sosu Için:
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý
4 diþ sarmýsak, çok ince doðranmýþ
1 kg. domates
Tuz ve karabiber
2 çorba kaþýðý kuru kekik

 
Hazýrlanýþý:

Þekeri, 300 ml ýlýk suda eriyene kadar karýþtýrýn. Mayayý bu þekerli suya koyup eritin. Ýnce bir folyo ile kaplayýp köpürünceye kadar 15 dakika dinlendirin. Unu bir hamur tahtasýna koyup ortasýný açýn. Yaðý, tuzu ve maya karýþýmýný aðýr aðýr döküp elinizle karýþtýrarak iyice yedirin, hamur kulak memesi yumuþaklýðýna gelinceye kadar yoðurun. Hamuru, içine çok az un serpilmiþ bir kaba koyup üzerine biraz yað gezdirin. Üstünü bir mutfak bezi ile kapatýn, iki misli kabarana kadar 1 saat dinlendirin

Sos için:

3 yemek kaþýðý yaðý kýzdýrýp sarmýsaklarý içine atýn. Kýzarmaya baþladýðý zaman domatesleri ekleyin, 15-20 dakika demlendirin. Sosun koyu olmasý ve sarmýsak kokmamasý gerekir. Tat vermesi için biraz tuz ekleyin. Fýrýný en yüksek dereceye getirip ýsýtýn. Hamurun havasýný almak için elinizle bastýrýp ikiye bölün. Ýnce bir fýrýn tepsisini yaðlayýp hamurun yarýsýný çok ince bir kat olarak yerleþtirin. Kenarlarýný biraz daha kalýn býrakýn. Sosun yarýsýný hamurun üzerine dökerek iyice yayýn, kekik ile birlikte bolca karabiber ve 1 çorba kaþýðý yaðý serpiþtirin. Ayný iþlemi hamurun ve sosun diðer yarýsý ile de tekrarlayýn. Fýrýnýn en üst kýsmýnda, kenarlar kýtýrlaþýncaya kadar 12- 15 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.

 
 


Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan