Sogan Dolmasi By: hafizvuslat Date: 06 Ekim 2009, 16:41:23

Malzemeler :
Orta büyüklükte 8 soðan
250 gr. kýyma (sýðýr ve koyun)
Baharat ve maydanoz
1 dilim ekmek içi
Biraz galeta tozu
yumurta
Ýki yemek kaþýðý süt
2 yemek kaþýðý yað
1 bardak et suyu
Hazýrlanýþý:
Dolma olabilecek büyüklükteki soðanlarýn muntazam olanlarýný ayýrýn ve kabuklarýný soyun, yýkayýn. Ateþteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haþlayýn. Suyunu süzün. Soðanlarýn içlerini boþaltýn. Ekmek dilimlerini sütle ýslatýn. Ufalayýn, kýymayý bu ufalanmýþ ekmek, kýyýlan maydanoz ve soðan içleri île karýþtýrýn. Yumurta, baharat, tuz katýn, karýþtýrýn. Hazýrladýðýnýz içi soðanlara doldurun. Tepsiye veya hararete dayanan bir tabaða dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yaðý, et suyunu ilâve edin. Fýrýna koyun. Suyunu kaþýkla arada bir soðanlarýn üstüne gezdirerek dökmek suretiyle 20 dakika piþinin. Patates püresi ile servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net