Sebze Yemekleri
Pages: 1
Sogan Dolmasi By: hafizvuslat Date: 06 Ekim 2009, 16:41:23





Malzemeler :  

Orta büyüklükte 8 soðan
250 gr. kýyma (sýðýr ve koyun)
Baharat ve maydanoz
1 dilim ekmek içi
Biraz galeta tozu
yumurta
Ýki yemek kaþýðý süt
2 yemek kaþýðý yað
1 bardak et suyu
 

Hazýrlanýþý:

Dolma olabilecek büyüklükteki soðanlarýn muntazam olanlarýný ayýrýn ve kabuklarýný soyun, yýkayýn. Ateþteki kaynar tuzlu suda 20 dakika haþlayýn. Suyunu süzün. So­ðanlarýn içlerini boþaltýn. Ekmek dilimlerini sütle ýslatýn. Ufalayýn, kýymayý bu ufalanmýþ ekmek, kýyýlan maydanoz ve soðan içleri île karýþtýrýn. Yumurta, baharat, tuz katýn, ka­rýþtýrýn. Hazýrladýðýnýz içi soðanlara doldurun. Tepsiye ve­ya hararete dayanan bir tabaða dizin. Üstüne galeta tozu serpin. Eritilen yaðý, et suyunu ilâve edin. Fýrýna koyun. Su­yunu kaþýkla arada bir soðanlarýn üstüne gezdirerek dök­mek suretiyle 20 dakika piþinin. Patates püresi ile servis yapýn.  





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan