Sebze Yemekleri
Pages: 1
Kestaneli Sarma By: hafizvuslat Date: 06 Ekim 2009, 14:11:46





Malzemeler :  

2 su bardaðý pirinç
500 gr yaprak
500 gr soðan
1 çay bardaðý zeytinyaðý
1 çorba kaþýðý kuþüzümü
1 kase kestane ( kebap)
1 çay kaþýðý tarçýn
1 çay kaþýðý yenibahar
Karabiber
1 çorba kaþýðý toz þeker
1 çorba kaþýðý
nane
Yarým demet dereotu
 

Hazýrlanýþý:

Yapraklarý soðuk suda yýkayýn. Sýcak suya batýrýp, çýkarýýn ve sýkýn. Soðaný yemeklik doðrayýp tencereye koyun. 1 çay bardaðý su ile piþirin. Hiç suyu kalmayýnca zeytinyaðý koyun. Soðan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardaðý su ve üzümleri ekleyin. Kýsýk ateþte 10 dakika piþirin. Ateþten alýp içine þeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doðranmýþ kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayýn. Harcý yapraklara sarýp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kýsýk ateþte yaðýnla kalýncaya kadar piþirin.

 





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan