Tıp Dünyası
Pages: 1
En Güçlü Antioksidan Kaynakları By: melek24 Date: 05 Ekim 2009, 22:46:25
Mevsimler değişiyor, hastalıklar da kapıda beklişyor. Kışın hastalıklardan korunmak için aktioksidan kaynaklarına ihtiyacınız olabilir. Bunları biliyor muydunuz?


İşte en güçlü ve doğal antioksidan kaynakları...

A vitamini: Karaciğer, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, kayısı, yumurta

C vitamini: Kuşburnu, maydanoz, yeşil sivri biber, karalahana, karnabahar, çilek, limon, portakal, greyfurt

E vitamini: Soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar

Selenyum: Deniz ürünleri, böbrek, yürek ve diğer etler.

Çinko: Et, karaciğer, bulgur, balık, süt, yumurta, badem içi, ceviz, elma, kuru baklagiller.

Magnezyum: Badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler; tahıllar.

Bahar beslenmenizde her gün mutlaka 4-5 porsiyon taze mevsim meyvesi  2-3 porsiyon taze mevsim sebzesi

En az 2 su bardağı az yağlı süt veya yoğurt veya cacık veya ayran

Bol su

1 öğün sebze, diğer öğünde haşlama, ızgara tavuk-balık etini; düzenli saatlerde ve 3 saati geçmeyecek aralıklarla tüketmemiz gerekir.


 

AA


radyobeyan