Etli Patates Dolmasi By: hafizvuslat Date: 05 Ekim 2009, 21:24:50

Malzemeler :
2 çorba kaþýðý yað
l kg patates
250 gr kýyma
Maydanoz (ince kýyýlmýþ)
2 çorba kaþýðý pirinç
2 adet soðan (ince kýyýlmýþ)
l çorba kaþýðý salça (l kahve fincaný suda eritilmiþ)
Tuz, karabiber
Hazýrlanýþý:
Yuvarlak uzunca patateslerin içlerini oyacakla biraz çýkarýn. Dolma içini hazýrlamak için kýymanýn içine soðan, pirinç, tuz, biber ve maydanozu katarak iyice karýþtýrýn. Sert olmamasý için,azýcýk suyla sulandýrýp kullanýma hazýrlayýn. Patatesleri yaðda hafif kýzartýn, tepsiye alýn. Kalan yaða salçayý ve patateslerin üzerini örtecek kadar suyu koyup kaynatýn. Tepsiye dizilmiþ patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateþte yaklaþýk l saat piþirin. Püf noktasý; patateslerin piþmesine yakýn, üzerlerine soðan ve domatesi halka dilimler halinde dizip, fýrýnda sýcak ýsýda yaklaþýk 15 dakika piþirin. Güzel bir görüntü ve lezzet elde edersiniz
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net