Pasta Primavera By: hafizvuslat Date: 05 Ekim 2009, 20:05:44

Malzemeler :
• 250 gr. taze fasülye
• 1,5 su bardaðý taze mantar
• 1/2 su bardaðý kýrmýzý yada yeþil dolmalýk biber
• 1,5 su bardaðýndan biraz daha az yaðsýz süt (350 gr.)
• 1/4 su bardaðý su
• 2 tatlý kaþýðý mýsýr unu
• 120 gr. az yaðlý krem peynir
• 3 su bardaðý piþirilmiþ burgu makarna
• 1 orta boy domates
• 1 diþ sarmýsak
• Tuz, biber
Hazýrlanýþý:
Taze fasülyeleri ince uzun (julien) kesin. Mantarlarý ve biberleri doðrayýn. Domatesi dilimleyin. Sarýmsaðý dövün yada incecik kesin.
Orta boy bir tencerede fasülyeleri, mantarlarý, biber ve sarýmsaðý karýþtýrýp üzerine suyu dökün. Tuz ve biber ekleyip kaynayana dek yüksek ateþte, kaynayýnca orta ateþte piþirin. Sebzeler yumuþayýnca altýný kapatýn. Suyunu süzmeyin.
Sütü mýsýr unu ile çýrpýn. Sebzelerin içine dökün. Çok hafif karýþtýrarak orta ateþte suyu koyulaþana dek piþirin. Ateþi iyice kýsýp krem peyniri ekleyin. Peynir eriyene dek karýþtýrýp ocaktan alýn.
Haþlanmýþ sýcak makarnalarýn üzerine döküp domates dilimleri ile servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net