Makarna Ograten By: hafizvuslat Date: 04 Ekim 2009, 15:41:07

Malzemeler :
• 500 gr çubuk makarna
• 14 bardak su
• 1 yemek kaþýðý tuz
• ½ kahve fincaný sývýyað
Üstü için:
• 4 yemek kaþýðý tereyað
• 4 bardak süt
• 2 kahve fincaný un
• 1 adet yumurta
• ½ çay kaþýðý hindistancevizi
• tuz-karabiber
• 200 gr(1 bardak) rendelenmiþ kaþarpeyniri
Hazýrlanýþý:
1. Makarnayý, kýrmadan haþlayýp süzün. 1kaþýk eritilmiþ yað, tuz ve karabiberle karýþtýrýn.
2. 4 yemek kaþýðý yað, 2 fincan un ve 1 lt sütle beþamel( beyaz sos) hazýrlayýn. Ýçine biraz tuz, hindistancevizi ve 1 yumurta katýn.
3. Beþamel sosla peynirin yarýsýný makarnayla karýþtýrýn. Makarnayý bir fýrýn tepsisine boþaltýn. Üzerine kalan beþameli yayýn ve kaþarpeyniri serpin.
4. Üzerini 25-30 dakika fýrýnda kýzartýn. Dilimlere bölüp servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net