Bezelyeli Makarna Kubbesi By: hafizvuslat Date: 04 Ekim 2009, 11:44:11

Malzemeler :
• Yarým paket fýrýn makarna
• 1 çay bardaðý rendelenmiþ kaþarpeyniri
• 100 gr konserve bezelye
• 6 çorba kaþýðý ýlýk su
• 1 soðan
• 1 dilim dana jambon
• 45 gr margarin
• 3 çorba kaþýðý galeta unu
• 1 yumurta
• 2 çorba kaþýðý su
Beþamel sos için:
• 1.5 çay bardaðý süt
• 1 çorba kaþýðý un
• 15 gr margarin
Süsleme için:
• 4-5 dal frenk soðaný
Hazýrlanýþý:
Soðaný soyup kýyýn. Jambonu küp küp doðrayýn. Margarini oda ýsýsýnda yumuþatýn.
Bir kaþýk margarini tencerede eritip soðaný pembeleþtirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaþýk su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapaðýný kapatýp 5 dakika piþirin.
Makarnayý tuzlu kaynar suda diri kývamda haþlayýn. Süzgece alýp soðuk sudan geçirin ve iyice süzün.
Yirmi cm çapýnda tas þeklindeki bir kalýbý kalan margarinle yaðlayýp yaðlý kâðýtla kaplayýn. Kâðýdýn içini de yaðlayýp kalýbýn dibini ve duvarlarýný kaplayacak þekilde galeta unu serpin.
Yumurta, kalan 2 kaþýk su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çýrpýn. 7-8 tane makarnayý ayýrýp kalan makarnalardan birini yumurtalý karýþýma bulayýp kalýbýn dibine spiral þeklinde yerleþtirin. Kalýbýn dibi ve kenarlarý tamamen kapanana kadar iþleme devam edin.
Ayýrdýðýnýz makarnalarý üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Beþamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kývamýnda piþirin. Beþamel sos, kaþarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karýþtýrýp kalýba dökün.
Önceden ýsýtýlmýþ 190 dereceye ayarlý fýrýnda 20 dakika piþirin. 10 dakika dinlendirip servis tabaðýna ters çevirerek alýn. Frenk soðanlarý ile süsleyip servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net