Makarnalar
Pages: 1
3 Renkli Biberli Eriste By: hafizvuslat Date: 04 Ekim 2009, 11:28:02







Malzemeler :  

1 su bardaðý un
1 adet orta boy yumurta
1 tatlý kaþýðý zeytinyaðý
1 çay kaþýðý tuz
ikiþer adet orta boy kýrmýzý, yeþil, sarý biber
 

Hazýrlanýþý:

Bu ölçü iki kiþiliktir. Kýþlýk hazýrlamak isteyenler ölçüleri orantýlý bir þekilde arttýrabilir. Unu tezgahýn üzerinde kümelendirin. Ortasýna bir çukur oluþturun ve yumurtayý oraya kýrýn. Yaðý ve tuzu da koyun parmak uçlarýnýzla iyice karýþtýrýn. Hamur sýkýþýp top halini alana kadar yoðurun. Bir kaseyi ters çevirip hamurun üzerine kapatýn ve oda sýcaklýðýnda 1 saat kadar dinlendirin. Varsa makarna makinesi ile yoksa oklava ile hamuru açýn ve eriþte þekilde kesip bir süre kurutun. Bu kurutma iþlemi taze makarna yemek isteyenler için 5-10 dakika kadarken, kýþlýk hazýrlamak isteyenler kestikleri eriþteleri biz bez üzerinde kuruyana kadar bekletmelidir. Makarnayý piþireceðiniz tencereyi suyla doldurun. Suyu kaynayana kadar ýsýtýp içine 1 çay kaþýðý tuz atýn. Makarnalarý suya atýp yapýþmamsý için arada sýrada karýþtýrarak hafifçe yumuþayýncaya kadar, 1-2 dakika kaynatmadan haþlayýn. Kevgirle süzün. Biberleri 3 çorba kaþýðý bitkisel yað ile sote edin ve makarnanýzýn üzerine koyup dileidðiniz baharatlar ile zenginleþtirin afiyet olsun...




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan