Balýk Yemekleri
Pages: 1
Sardalya Tuzlama By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 17:11:41






Malzemeler :  

• 500 gr sardalya
• tuz (diþli sanayi tuzu)  


Hazýrlanýþý:

Sardalyalarý yýkayýp pullarýný býçak kullanmadan dikkatlice ayýklayýn. Ensesinden tutup kafalarýný kopararak karýnlarýný temizleyin.

Temizlenmiþ balýklarý iyice yýkayýn ve kýlçýklarýný ayýklayýp iki parça fileto haline getirip kapatýn. Tuzlama yapacaðýnýz miktara baðlý olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin. Kabýn dibine yaklaþýk bir santim kalýnlýðýnda tuz yayýn. Tuzun üzerine kapatýlmýþ filetolarý bir ters bir yüz olarak dizin. Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetolarý bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün. Balýklar bitinceye kadar bu iþlemi tekrarlayýn.

Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de aðýrlýk (örneðin temiz bir taþ) koyun. Filetolar, eðer buzdolabýnda saklanacaksa 1 haftada hazýr olur.
 




radyobeyan