Pata-Ton By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 17:08:01

Malzemeler :
3-4 kutu ton baligi
3-4 kasik Yogurt-süzme olursa daha iyi
2 dis Sarimsak
bir demet maydonoz
1 limon suyu (fazlada olabilir)
Biraz zeytinyagi
patates
tuz
karabiber,
zeytinyagi
kirmizitoz biber
kekik
Parmesan
Hazýrlanýþý:
Patatesler kabuklari ile iyice yikanir ve haslanir.Pistikten sonra bir kapta hazirlanan zeytinyagi, kekik,tuz,karabiber ve kirmizi biber karisimindan olan bu sosa bulanir.Bir firin tepsisine yayilip biraz firinlanir. Ton baligi,ezilmis sarimsak ve maydonoz el blenderi ile iyice püre haline getirilir.Yogurt eklenir,zeytinyagi ve limon suyu ile tatlandirilir. Patatesler firindan cikinca ister ortasini yararak ister ortadan ayirarak ton balikli sos ile hazirlanip parmesan serpilir. Arzu edilirse patatesler haslanmadan folyoya sarilip direk firina verilir.
Ynt: Pata-Ton By: ebu avane Date: 25 Mart 2014, 01:24:13
Sevgili balýk sevmeyen kardeþlerim ton balýðýný tavsiye ederim zira psikolojik bir olay. Bir çok arkadaþým balýða ton balýðý vesilesiyle tutunmuþtur.
Ynt: Pata-Ton By: yagmur_7-c Date: 25 Mart 2014, 16:03:25
SELAMUNALEYKUM ESRA HOCAM VE KARDEÞLERÝM;
Verdiðiniz bilgi bana sütten tiksinenleri hatýrlattý doðrusu... Ýnsan süt ve süt ürünleri tüketmedikten sonra ne anlamý kalýyorr ben bilemeyeceðim... Ayný þekilde insan balýk tüketmedikten sonra etin ne faydasýný görecek..?? Rabbim bizleri bu nimetleri verdiði için onddan razý olun...
Ynt: Pata-Ton By: 7/C Date: 26 Mart 2014, 20:57:05
Ben pek fazla balýk yemem sadece kýzartmasýný yerim o da biraz zorla...