Balýk Yemekleri
Pages: 1
Limonlu Uskumru Bugulama By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 17:05:41





Malzemeler :  

1 kg. uskumru
1/3 bardak zeytinyaðý
1 limon
Yarým demet maydanoz
1 BAÞ soðan
1 defne yapraðý
Yeteri kadar tuz
 

Hazýrlanýþý:

Tepsiye alýminyum folyoyu yayýn. Soðanlarý halka halka kesip yerleþtirin. Balýklarý temizleyip tepsiye yerleþtirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kýyýlmýþ maydanoz ve tuzu serpin. Zeytinyaðý, 1 çay bardaðý su, defne yapraðý ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayýn. Orta ýsýlý fýrýnda suyunu buharlaþtýrmadan 20-25 dakika piþirin. Sýcak olarak servise sunun. 


radyobeyan