Balýk Yemekleri
Pages: 1
Karanfil Taneli Firinda Kefal By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 17:01:13





Malzemeler :  

2 su bardaðý su
1 demet maydanoz
2 diþ karanfil
5 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 kg . halka doðranmýþ kefal
300 gr. rendelenmiþ soðan
300 gr. rendelenmiþ domates
2,5 çorba kaþýðý limon suyu
1/2 çay kaþýðý tuz
Taze çekilmiþ karabiber
 

Hazýrlanýþý:

Önceden fýrýný 170°C'ye getirip, ýsýtýn. Bir kapta 2 su bardaðý suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarý yarýya çekinceye kadar kaynatýn, süzdürün. Zeytinyaðý ya da ayçiçek yaðýný ilave edip karýþtýrýn. Kefal balýðý dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiþ domates ve soðaný balýklarýn üzerine dökün. Maydanoz suyu-zeytinyaðý karýþýmýný da balýklarýn üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon suyunu da dökün. Fýrýnda balýklar piþinceye kadar yaklaþýk 10-12 dakika piþirin. Fýrýndan alýp, önceden ýsýtýlmýþ tabaklarda sýcak olarak servis yapýn.  
 





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan