Geleneksel Lazanya By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 16:29:39

Malzemeler :
• 1 paket Taze Yumurtalý Lazanya,
• 400 gr. kýyma,
• 2 adet soðan,
• 2 adet domates,
• 1 yemek kaþýðý zeytinyaðý,
• 1 adet patlýcan,
• 2,5 su bardaðý süt,
• 1 çay kaþýðý un,
• 1 yemek kaþýðý tereyaðý veya margarin,
• 2 yemek kaþýðý parmesan rende,
• Karabiber,
• Tuz.
Hazýrlanýþý:
Soðaný küp doðrayýn. 1 domatesi rendeleyin. Ýkincisini soyup küp kesin. Patlýcaný alaca soyup küp doðrayýn. Tuzlu suda bekletin. Zeytinyaðýný ýsýtýn. Soðanlarý ve kýymayý ekleyip, çevirin. Suyunu çekince domates rendesi ve doðranmýþ domatesi ekleyin. Biraz çevirip patlýcanlarý ilave edin. Kýsýk ateþte 9-10 dakika piþirmeye býrakýn.Taze Yumurtalý Lazanya`yý tuzlu suda 10 dakika haþlayýn, süzün. Beþamel sos için tereyaðýný eritip, unu ekleyin ve çevirin. Soðuk sütü yavaþca ekleyin. Tuz, biber ekip koyulaþana kadar piþirin. Fýrýn kabýna beþamel yayýp üstüne lazanyalarý dizin ve kýymalý harcý yayýn. En üste lazanya gelecek þekilde dizin. Kalan beþameli yayýp, parmesan rendesi serpiþtirin. 200 derecelik fýrýnda 10-12 dakika piþirin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce Allah'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.