Bezelyeli Uskumru By: hafizvuslat Date: 03 Ekim 2009, 16:14:13

Malzemeler :
• 6 adet uskumru,
• 200 gr mantar,
• 1 su bardaðý konserve bezelye,
• 2 yemek kaþýðý un,
• 4 yemek kaþýðý tereyaðý,
• ½ demet maydanoz,
• ½ demet dereotu,
• 1 bardak su,
• 2 adet defne yapraðý,
• Tuz.
Hazýrlanýþý:
Balýklarý temizleyip yýkadýktan sonra limonla ovun. Mantarlarý kýyýp yaðda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin. Bezelyeyi ekleyip 10 dakika piþirin. Unu az suyla ezip içine kýyýlmýþ dereotu ve maydanoz ekleyin. Balýklarý tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karýþýmý dökün. Üzerine limon dilimleri ve defne yapraklarý koyarak ister ocakta ister fýrýnda piþirin.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net