Tuzda Adacayli Tavuk By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 15:35:59

Malzemeler :
1 bütün tavuk
1.5 kg. tuz
2 yumurta aký
alabildiði kadar su
Ýç Harcý Ýçin:
1 soðan
3 diþ sarýmsak
adaçayý
havuç
Tane karabiber
1. Garnitür Ýçin:
yarým kg. organik esmer pirinç
2 çorba kaþýðý tereyaðý
1 su bardaðý et suyu
Sývý yað
su
2. Garnitürü Ýçin:
5 patates
1 çorba kaþýðý tereyaðý
Hazýrlanýþý:
Tavuðun iç harcý için soðaný ve sarýmsaðý iri olarak kesin. Tavuðun içine sarýmsak, soðan, havuç, tane karabiber, adaçayý ile doldurun. Daha sonra iðne ve iplikle tavuðu dikin. Karýþtýrma kabýna 1.5 kg. tuzu alýn. Üzerine 2 yumurta akýný ilave edip karýþtýrýn. Üzerine su ilave edip tekrar karýþtýrýp kar haline getirin. Fýrýn tepsisine tavuðu alýn. Tavuðun üzerini kar haline gelmiþ tuz ile tavuðu tamamen kapatýn. Öncden ýsýtýlmýþ olan 180 derecelik fýrýnda piþirin. Tavuðun yanýna 5 adet patatesi alüminyum folyo ile kapatýn. Tavuðun yanýna fýrýn tepsisine patatesleri alýn ve piþirin. Pilavý için tencereye tereyaðýný alýn. Üzerine yarým kg. esmer þeker ilave edin, karýþtýrýn. Daha sonra üzerine bir tutam tuz ilave edin. Pirincin üzerine et suyu ve normal su ilave edip pilavý piþirin. Servis tabaðýna piþen tavuðu alýn ve tuzunu kýrýn. Tavuðu yanýnda pilav ve patates ile servis edin.