Tavuklu Sebze Dizme By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 15:31:15

Malzemeler :
• 500 gr tavuk fileto
• 7 adet patates
• 7 adet domates
• 7-8 diþ sarýmsak
• 1 su bardaðý yoðurt
• 1 su bardaðý rendelenmiþ kaþar peyniri
• 2 çorba kaþýðý galeta unu
• 4 çorba kaþýðý sývýyað
• Tuz, karabiber, kekik
Hazýrlanýþý:
Sarýmsaklarý soyup ezin. 1 su bardaðý yoðurdu derin bir kaba alýp sarýmsak ve 2 kaþýk sývýyaðý ilave ederek karýþtýrýn. Tavuk filetolarýný hazýrladýðýnýz karýþýma bulayýp üzerini alüminyum folyoyla kapatýn. Buzdolabýnda 1 saat bekletin. Patates ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Fýrýn kabýný yaðlayýn. Tavuk etlerini buzdolabýndan çýkarýp yaðlanmýþ fýrýn kabýna yerleþtirin. Üzerine patates ve domates dilimlerini, aralarýna tuz, karabiber ve kekik serperek dizin. Kaþar peyniri ile galeta ununu karýþtýrýp domateslerin üzerine serpin. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kaplayýp önceden ýsýtýlmýþ 220 dereceye ayarlý fýrýnda 20 dakika piþirin. Alüminyum kaðýdý çýkarýp 10 dakika daha piþirin ve sýcak olarak servis yapýn.