Tavuk Sote By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 15:21:55

Malzemeler :
• 1 adet irice körpe tavuk
• 2-3 yemek kaþýðý sývýyað
• Tuz-karabiber
• 1 sebze buketi( Soðan, maydanoz kökü, havuç, kereviz sapý vb.bir arada baðlý olarak içine katýlýr, tavuk piþtikten sonra çýkarýlýr.)
• 2 adet kýrmýzý etli biber
• 2 adet yeþil dolmalýk biber
• 4 orta boy domates
• 5-6 demet yeþil soðan
Hazýrlanýþý:
Tavuðu irice parçalara bölün. Çelik tavada yaðý kýzdýrýn, tavuk parçalarýný içine atarak pembe renkte kýzartýn. Gerekiyorsa yaðýn fazlasýný boþaltýn. Tuz, biber ve sebze buketini koyun. Kýsýk ateþ üzerinde, kapalý olarak yumuþayana kadar piþirin. Biberleri, ýzgara üzerinde kabuklarý kararýncaya dek hafifçe kýzartýn. Nemlendirilmiþ mutfak peçetesine sarýlý olarak bekletin. Sonra kabuklarýný ve çekirdeklerini çýkartýp uzun þeritler halinde doðrayýn. Yeþil soðanlarý ayýklayýp yýkayýn ve ince ince doðrayýn. Bir kaþýk yað ve biraz suyla ateþe koyun. Kýsýk ateþte yumuþayana dek piþirin. Sonra da doðranmýþ biberi, kabuklarý ve çekirdekleri çýkartýlarak doðranmýþ domatesi, biraz tuz ve karabiber katýn. Domatesler yumuþayanca bu karýþýmý tavuklarýn üzerine boþaltýn. 20 dakika çok kýsýk ateþ üzerinde býrakýn.