Et ve Tavuk Yemekleri
Pages: 1
Tavuk Pojorski By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 15:19:12





Malzemeler :  

• 600 gr Piliç Kýyma
• Bir poþet tost ekmeði
• 2 Adet yumurta
• 4 Yemek kaþýðý krema
• Hindistan cevizi
• Tuz, karabiber
• 1 Su bardaðý un  


Hazýrlanýþý:

Tost ekmeðinin yarýsýný 5 dakika suda bekletin. Ekmeklerin fazla suyunu sýkýn ve derin bir kap içerisine koyduðunuz kýymaya ekleyin. Hindistan cevizi, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice yoðurun. Küçük parçalar halinde yuvarlak köfteler yapýn. Kalan tost ekmeklerini küp küp doðrayýn. Köfteleri önce una sonra çýrpýlmýþ yumurtaya batýrýp, küp küp doðramýþ olduðunuz ekmeklerle kaplayýn.Teflon bir tavaya sývýyað koyarak hazýrlamýþ olduðunuz köfteleri hafif kýzartýn. Kýzartmýþ olduðunuz köfteleri fýrýn tepsisine dizin. 180ºC fýrýnda 20-25 dakika piþirin.Sýcak olarak servis yapýn.  





radyobeyan