Et ve Tavuk Yemekleri
Pages: 1
Tavuk Pita By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 15:17:49





Malzemeler :  

• 1 kilo Fileto
• 3 Adet domates
• 1 Adet soðan
• 2 Adet yeþil biber
• 2 Yemek kaþýðý haþlanmýþ mýsýr
• 2 Çorba kaþýðý tereyað
• Tuz, karabiber, kekik, pul biber

Hamur için

• 5 Su bardaðý un
• 1 Tatlý kaþýðý
• Tuz
• 10 gr yaþ maya
• 3 Kahve fincaný ýlýk su
• 1 Çay kaþýðý toz þeker  


Hazýrlanýþý:

Bir kapta ýlýk su, maya, tuz ve þekeri karýþtýrýp kabarýncaya kadar 15-20 dakika bekletin. Unu hamur yoðurma kabýna alýp ortasýný havuz gibi açýn. Hazýrlamýþ olduðunuz mayalý suyu ilave edin. Kulak memesi kývamýnda bir hamur yoðurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmasý için 30 dakika bekletin.Mayalanan hamuru tekrar yoðurun ve 4 eþit parçaya ayýrýn. Hamurlarý un serpilmiþ bir zeminde merdaneyle 20 cm çapýnda açýn. Fýrýnda üzeri kýzarýncaya kadar piþirin. Filetolarý kuþbaþý doðrayýn. Bir tencereye koyun. Kýsýk ateþte suyunu çekinceye kadar piþirin. Daha sonra 2 çorba kaþýðý tereyaðýnda 10 dakika kavurun. Ýçine ince ince doðradýðýnýz soðanlarý ekleyin. Domatesleri ve biberleri küp þeklinde doðrayýp soðanlý karýþýmýn içine ilave edin. Bu karýþýmý kýsýk ateþte 45 dakika piþirin. Piþmesine yakýn içine mýsýr tuz, kekik, karabiber ve pul biberi ekleyin. Daha önceden piþirmiþ olduðunuz pideleri bir býçak yardýmýyla ortalarýný açarak içlerine tavuklu harcý doldurun ve servis edin.  

Ynt: Tavuk Pita By: Esraþ Date: 26 Mart 2010, 22:15:15
çok teþekkürler harika

radyobeyan