Sebzeli Tavuk By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 14:16:25

Malzemeler :
• 5 parça kemiksiz tavuk göðüs eti
• 300 gr brokoli
• 3 adet havuç
• 10 adet mantar
• 100 gr (1 orta boy) kýrmýzý soðan
• 60 gr (4 çorba kaþýðý) margarin
• 6 adet zencefil kökü (dövülerek lifleri yumuþatýlmýþ)
• 5 diþ sarmýsak
• 4 adet taze soðan (temizlenip çapraz doðranmýþ)
• 150 ml (3/5 su bardaðý) tavuk suyu
• 2 çorba kaþýðý mýsýr niþastasý
• 1 çorba kaþýðý soya sosu
Hazýrlanýþý:
Hazýrlýk Tavuk etlerini 1 cm kalýnlýðýnda þeritler halinde kesin. Brokolileri, küçük çiçeklere ayýrýn. Havuçlarý çapraz dilimleyin. Mantarlarý ikiye bölün. Kýrmýzý soðanlarý halka halka doðrayýn. Derin bir kýzartma tavasýnda margarinin 2 çorba kaþýðýný eritip, yaðý lezzetlendimek için içine zencefil ve sarmýsaðý atýp 30 saniye kýzartýn. Tavuk parçalarýný zencefil ve sarmýsakla lezzetlendirilmiþ yaðda, renkleri beyazlaþýncaya kadar 3 dakika kýzartýn.Sarmýsaðý tavadan alýn.Tavuklarý bir tabaða alýn sýcak tutun. Tavada ki malzemeyi kenarlara doðru iterek ortasýný havuz biçinde açýn.Tavuk suyunu ortaya dökün.Mýsýr niþastasýný soya sosunda ezip, tavuk suyu ve tavada ki malzemeye yedirin. Ana Yemek Hazýrlýk bölümünde gösterildiði biçimde tavuk ve sebzeleri doðrayýn. Tavuk suyunu bir kenarda sýcak olarak bekletin. Yaðý sarmýsak ve zencefil ile lezzetlendirip, tavuklarý bu yaðda sote edin. Tavuklarý ve sarmýsaðý tavadan alýn. Kalan yaðý tavuklarý kýzarttýðýnýz tavaya ilave edin. Brokoli ve havuçlarý ekleyip üzerilerine tuz, biber serpin. 2-3 dakika sote edip mantar, kýrmýzý soðan ve taze soðaný katýn. 2-3 dakika daha sote edin. Tavuklarý tekrar tavaya koyun. Sebzelerle beraber 1 dakika daha piþirin. Aþaðýda gösterilen tavuk sulu sosu hazýrlayýn. Mýsýr niþastasýný soya sosuna katarak sulandýrýn ve hazýrladýðýnýz tavuk sulu sosa sürekli karýþtýrarak ilave edin. Sosu koyulaþýnca sebzeli tavuðunuzu ateþten alýp sýcak olarak servis yapýn.