Peynirli Gevrek Tavuk By: hafizvuslat Date: 01 Ekim 2009, 12:57:39

Malzemeler :
• 75 g/3 oz sade gevrekler, ezilmiþ
• 125 g/4 oz Cheddar peyniri, rendelenmiþ
• 1 çay kaþýðý kurutulmuþ karýþýk tat veren bitkiler
• 65 g/2 ½ tereyaðý
• 4 parça tavuk, derili
• ½ çay kaþýðý paprika(acýsý az, bir çeþit kýrmýzý biber)
• Biber
Hazýrlanýþý:
Bir kabýn içerisinde ezilmiþ gevrekleri, peyniri ve kurutulmuþ karýþýk tat veren bitkileri hep birlikte karýþtýrýn. Tat vermesi için biberi ekleyin. Ufak bir sos tavasýnda tereyaðýný eritin. Tek kat olarak tavuk parçalarýnýn yerleþtirileceði bir fýrýn kabýnýn içine sürmek için biraz erimiþ tereyaðý kullanýn. Tabaktaki tavuk parçalarýný düzenleyin ve erimiþ tereyaðýnýn kalan kýsmýnýn yarýsýný bu tavuklarýn her yerine sürün. Peynir karýþýmýný tavuðun üstüne bastýrýn, daha sonra kalan erimiþ tereyaðýný üzerine ince ince yaðdýrýn ve paprikayý serpiþtirin. Kabý daha önceden ýsýtýlmýþ 180 C`lik (350 F) fýrýna koyun, tavuk parçasýnýn en kalýn kýsmýna þiþ veya çatal batýrýldýðýnda sular çýkana kadar 45 dakika piþirin. Domates ve soðan halkalarý salatasýyla sýcakken servis yapýn.