Et ve Tavuk Yemekleri
Pages: 1
Fırında Gevrek Tavuk By: hafizvuslat Date: 30 Eylül 2009, 14:45:17




Malzemeler :  

• 4 adet tavuk göğsü
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz, karabiber
• 1 çorba kaşığı kekik
• 1 adet soğan
• Yarım su bardağı taze ekmek içi  


Hazırlanışı:

Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine koyun. Bir kapta 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 çorba kaşığı limon suyunu, karabiberi, tuz, 1 çorba kaşığı kekiği ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı tepsideki tavukların üzerine döktükten sonra ufalanmış ekmek içlerini tavuk etlerinin üzerine serpin. Ekmek içlerinin düşmemesi içim el yardımı ile tavukların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırına tepsiyi yerleştirin. Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra sıcak olarak da servis yapın.  





radyobeyan