Et ve Tavuk Yemekleri
Pages: 1
Biberli Tavuk By: hafizvuslat Date: 30 Eylül 2009, 14:29:06




Malzemeler :  

• 500 gr tavuk kuþbaþý
• 1 soðan
• 1 salçalýk kýrmýzýbiber
• 5 çarliston biber
• 2 diþ sarýmsak
• 2 çorba kaþýðý zeytinyaðý
• 2 domates
• Tuz, karabiber, kekik  


Hazýrlanýþý:

Soðanlarý ve sarýmsaklarý temizleyip kýyýn. Biberlerin çekirdekli kýsýmlarýný temizleyip ince þeritler halinde doðrayýn. Domateslerin kabuklarýný soyup iri iri doðrayýn. Tavuk etlerini teflon tavaya alýp etler suyunu salýp çekinceye kadar kavurun. Zeytinyaðý, kýyýlmýþ soðan ve sarýmsaklarý ekleyip soteleyin. Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karýþtýrýn. Kapaðý kapalý olarak ara sýra karýþtýrýp 15 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.  





radyobeyan