Et ve Tavuk Yemekleri
Pages: 1
Besemal Soslu Tavuk By: hafizvuslat Date: 30 Eylül 2009, 14:24:29




Malzemeler :  

2 adet tavuk göðsü
1 çorba kaþýðý un
1 su bardaðý süt
1 kaþýk tereyaðý
Arzu edilirse rendelenmiþ kaþar peyniri
tuz
 

Hazýrlanýþý:

Tavuklarý haþlayýn ve soðuduðunda tavuk etlerini týftýn. Tuz ve karabiberle tavuklarý karýþtýrýn ve borcama yerleþtirin. Ayrý bir tencerede tereyaðýný eritin. Üzerine unu ilave edin.(Kýsýk ateþte.) Üzerine yavaþ yavaþ sütü ilave edin ve muhallebi gibi piþirin. Bu sosuda tavuklarýn üzerine dökün. Dilerseniz üzerine bol rendelenmiþ kaþar peyniri ekleyebilirsiniz. 180 derece fýrýnda nar gibi kýzarana kadar piþirin





radyobeyan