Ýçecekler
Pages: 1
Boza By: hafizvuslat Date: 29 Eylül 2009, 12:50:28




Malzemeler :  

• 2 bardak bulgur
• 21 bardak su
• 2 çorba kaþýðý un
• ½ bardak yoðurt
• ½ tatlý kaþýðý kuru maya
• 2,5 çorba kaþýðý þeker
• ½ çorba kaþýðý vanilya
• 2 çorba kaþýðý tarçýn


Hazýrlanýþý:

Bulguru büyük bir tencereye koyup 12 bardak su ile üzeri kapalý olarak oda sýcaklýðýnda 1 gece bekletin. Kýsýk ateþte 2 saat piþirin. Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karýþýmý buzdolabýna koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kýsýk ateþte 1 saat daha piþirin. Süzgeçten geçirip buzdolabýna koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kýsýk ateþte sürekli karýþtýrarak koyulaþýncaya dek piþirin. Ateþten alýp içine 2 çorba kaþýðý þeker koyup eriyinceye dek karýþtýrýn. Ilýyýnca içine yoðurt katýn.

Mayayý ¼ bardak ýlýk suda ezip 5 dakika bekletin ve yoðurt karýþýmýna katýn. Ilýk ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalý karýþýmý ezilmiþ bulgura ekleyip oda sýcaklýðýnda yaklaþýk 1-2 gün bekletin ve ara sýra karýþtýrýn. Vanilya ve kalan þekeri ekleyip þeker iyice eriyinceye dek karýþtýrýn. Tarçýnla servis yapýn.

Bu karýþým buzdolabýnda 2-3 gün bekletilebilir. 12 kiþiliktir.





Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan