Hamur Ýþleri
Pages: 1
Yaprak Pidesi (Yalova) By: hafizvuslat Date: 29 Eylül 2009, 12:26:44





Malzemeler :  

1 su bardaðý Yoðurt
1 bað Soðan
1 su bardaðý Su
2 su bardaðý Mýsýr unu
20 adet Asma yapraðý
1 çorba kaþýðý Ayçiçeði yaðý
½ bað tuz
nane
 

Hazýrlanýþý:

Yoðurdu su ve tuz ile çýrparak karýþtýrýp, ayraný hazýrlayýn. (Ayranýn ekþi olmasý tercih edilir.) Yapraklarý yýkayýp süzdürün. Naneyi ince ince kýyýn. Taze soðanlarý ayýklayýp ince ince doðrayýn. Ayrana mýsýr ununu, tuzu, naneyi ve soðaný katýp karýþtýrarak bir harç hazýrlayýn. Bir tavayý ayçiçeði yaðý ile yaðlayýn. Üzerine bir sýra yaprak dizin. Hazýrladýðýnýz harcý 2 cm. kalýnlýðý olacak biçimde altý iyice kýzarýncaya kadar piþirin. Tavanýn aðzýna biraz daha geniþ bir tabak kapatýp, yaprak pidesini ters çevirin. Tavaya kaydýrýp diðer yanýna da kýzartýn. Ateþten alýp dilimleyerek servis yapýn.  




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan