Börekler
Pages: 1
Rulo Borek By: hafizvuslat Date: 28 Eylül 2009, 12:08:21






Malzemeler :  

3 yufka
1 yumurta
100 gr peynir veya lor
4 patates
soðan
1 bardak yoðurt
1 çay bardaðý sývý yað
tuz
 

Hazýrlanýþý:

Tezgaha bir yufka serilir. Yoðurt ile yað çýrpýlýp yufkanýn üzerine sürülür. Ýkinci yufka da onun üzerine konup ayný karýþýmdan sürülür ve yufkalar tam ortadan ikiye bölünür. Kestiðimiz kenara hazýrladýðýmýz iç boydan boya konup yufka rulo þeklinde sanlýr. Ýkinci parça da ayný þekilde yapýlýp 5'er santim arayla kesilir. Kestiðimiz taraf üste gelecek þekilde tepsiye dizilir. Üzerine 1 yumurta çýrpýlýp, sürülür kýzgýn fýrýnda piþirilir. Ýçin hazýrlanmasý; patatesler haþlanýp soyulur ve rendelenir. Soðan da rendelenir ve bir tavaya yað konularak kavrulur. Rendelenmiþ patates ve tuz ilave edilip bir miktar kavrulup ateþten alýnýr. Peynir ve karabiber de ilave edilerek iç olarak kullanýlýr.  




Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.

Tarifbul.net


radyobeyan