Portakal soslu tost By: hafizvuslat Date: 28 Eylül 2009, 11:59:07

Malzemeler :
• 8 adet 1 cm. kalýnlýðýnda baton ekmek dilimi
• 3/4 su bardaðý yaðsýz süt
• 1 tam yumurta
• 1 yumurta beyazý
• 1 tatlý kaþýðý vanilya
• 1/2 çay kaþýðý tarçýn
• 1/2 çay kaþýðý portakal kabuðu rendesi
• 1/2 su bardaðý portakal suyu
• 1 yemek kaþýðý bal
• 1 yemek kaþýðý mýsýrunu
• 1/2 çay kaþýðý tarçýn
• 1 yemek kaþýðý pudra þekeri (istenirse)
Hazýrlanýþý:
Fýrýný 225 derecede ýsýtýn. Fýrýn tepsisini yaðlý kaðýt ile kaplayýn.
Bir kasede yumurta, yumurta beyazý, süt, vanilya ve tarçýný karýþtýrýn. Ekmek dilimlerini bu karýþýmýn içine sýra ile koyun. Bir yüzü 1 dakika tutup diger yüzü çevirin. Ýkinci yüz de 1 dakika kaldýktan sonra alýp fýrýn tepsisine yerleþtirin.
Ekmeklerin bir yüzü kýzarana dek (6 dk. kadar) fýrýnda piþirin. Kýzardýktan sonra çevirip arka yüzünü de kýzartýn.
Bu arada baþka bir sos tavasýnda portakal suyu, portakal kabuðu rendesi, mýsýrunu, kalan tarçýn ve balý karýþtýrýp ocakta koyulaþana dek piþirin. Koyulaþýp balonlar oluþmaya baþlayýnca karýþtýrarak 2 dakika daha piþirip ateþten alýn.
Ýsterseniz hazýrladýðýnýz tostlarýn üzerine pudra þekeri eleyip sýcak portakal þurubu ile birlikte servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net