Lor Peynirli Papatya By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:56:57

Malzemeler :
• Un 1000 g
• Maya 50 g
• Toz þeker 100 g
• Yumurta sarýsý 1 adet
• Tuz 10 g
• Lor peyniri 300 g
• Su 500-550 g
• Viþneli Dolgu Maddesi Ýçin
• Viþne kompostosu suyu 400 g
• Toz þeker 100 g
• Niþasta 40 g
• Viþne kompostosu 350 g
Hazýrlanýþý:
Viþne Dolgu Maddesi Ýçin
Bir kabýn içine viþne suyu, toz þeker, niþasta karýþýmý konur ve ateþte karýþtýrýlarak kaynayana kadar piþirilir. Daha sonra süzülmüþ viþne taneleri ilave edilip 1-2 dakika daha piþirildikten sonra soðumaya býrakýlýr.
Papatya’nýn Tamamlanmasý
Unun ortasý açýlýr bütün malzemeler ilave edilerek elde yoðrulur. 15 dakika dinlendirilir ve daha sonra hamur 30 adet 70 gramlýk parçalara bölünür.
Bölünmüþ hamurlar el ile yuvarlanýp tepsiye aralýklarla yerleþtirilir. 5 dakika bekledikten sonra hamurlarýn üzerine el ile bastýrýlarak hafifçe yaydýrýlýp papatya kalýbý veya býçak ile þekil verilip mayalanmaya býrakýlýr.
Papatyalar mayalanýnca üzerlerine fýrça yardýmýyla yumurta sarýsý sürülür, daha sonra önceden hazýrlanmýþ viþneli dolgu maddesi hamurun tam ortasýna sýkma torbasý yardýmýyla doldurulur, üstlerine file fýndýk serpilip fýrýna verilir. 220 °C’de 15-20 dakikada piþirilir.
Soðuduktan sonra üzerlerine eritilmiþ kayýsý marmelatý fýrça ile sürülür.