Lalaped By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:55:09

Malzemeler :
2 çorba kaþýðý yoðurt
4 yumurta
1 kahve fincaný süt
2 çorba kaþýðý eritilmiþ tereyaðý
Bir tutam tuz
1 su bardaðý un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincaný çekilmiþ ceviz içi
Kýzartmak için:
Sývýyað
Þerbet için:
1.5 su bardaðý toz þeker
1.5 su bardaðý su
Hazýrlanýþý:
Yoðurdu derin bir kaba alýn. Yumurta, süt, tereyaðý ve bir tutam tuz ekleyip çýrpýn. Un ve kabartma tozunu harmanlayýp yoðurtlu karýþýma ilave edin ve hýzla karýþtýrýn.
Derin bir tavada sývýyaðý kýzdýrýn. Karýþýmdan kaþýk kaþýk dökerek kýzartýn. Lokmalarý tencereye alýp soðutun.
Þerbet için þeker ve suyu kaynatýn. Soðumuþ lokmalarýn üzerine sýcak þerbeti dökün. Þerbeti çekince servis tabaklarýna alýn. Çekilmiþ ceviz içi serpip servis yapýn.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net