Lahmacun By: hafizvuslat Date: 25 Eylül 2009, 11:53:19

Malzemeler :
• 2 Su Bardaðý Un
• 2 Çay Kaþýðý Tuz
• 3 gr Kuru Maya
• 1/2 Tatlý Kaþýðý Toz Þeker
• 1/4 Su Bardaðý Ilýk Su
• 150 gr Yoðurt
• 450 gr Domates
• 1 Orta Boy Soðan
• 250 gr Kýyma
• 1 demet Maydanoz
• 5 Diþ sarmýsak
• 5 Adet Sivribiber
• Karabiber
Hazýrlanýþý:
Ön hazýrlýk olarak, soðan, maydanoz, ve sivribiberi ince kýyýn. Sarmýsaðý dövün. Maya ve toz þekeri ýlýk suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarýný soyduðunuz domatesleri de minik küpler halinde doðrayýn.
Unu eleyin. 2 yemek kaþýðýný ayýrýp kalanýný 2 çay kaþýðý tuzu katýp karýþtýrýn. Unun ortasýný havuz biçiminde açýn. Mayalý þekerli suyu ve yoðurdu koyup iyice karýþtýrýn. Elde ettiðiniz yumuþak hamuru ele yapýþmaz kývama gelene kadar yoðurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ýlýk bir ortamda mayalanmaya býrakýn. Hamuru iri yumurta büyüklüðünde pazýlara (hamur parçalarý) ayýrýn. Her pazýyý unlayarak elinizle yarým santim kalýnlýkta yuvarlak olarak açýn. Bu arada harcý hazýrlayýn. Bunun için, bir kapta domatesi, soðaný, kýymayý, maydanozu, sivribiberi, sarmýsaðý, tuz ve karabiberi iyice karýþtýrýn.
Hazýrladýðýnýz harcý, açtýðýnýz hamurlarýn üzerine yayýn. Ancak hamurlarýn kenarýnda 1 cm kadar boþluk kalmalý. Unladýðýnýz fýrýn tepsisine lahmacunlarý dizin. Önceden 220 derecede ýsýttýðýnýz fýrýna koyduðunuz lahmacunlarý 15 dakika sonra çýkarabilirsiniz.
Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alýntýlýdýr ( Tariflerde kullanýlan resimler farklý kaynaklardan görsel amacý zenginleþtirmek için alýnmýþ olabilir ) güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeþlerimize tavsiye eder baþarýlarýnýn devamýný Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teþþekkürlerimizi sunarýz.
Tarifbul.net